Web Analytics Made Easy - Statcounter


شاکری گفت: کتاب «زنی با کفش های مردانه» سرشار از شعارگویی و مستقل گویی است به طوری که عده ای در هر فصل از کتاب در موضوعات مختلف صحبت می کنند.

به گزارش امتداد نیوز به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس؛ احمد شاکری نویسنده و منتقد در جلسه نقد کتاب «زنی با کفش های مردانه» امروز ۳۰ بهمن ماه در موزه اظهار کرد: این رمان را می توان در محورهای مختلفی مورد بررسی قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در این کتاب با داستانی از داستان انقلاب مواجه هستیم. آن چیزی که مورد توجه بنده است در حقیقت وارد شدن سرریز تجربه حوزه دفاع مقدس به ادبیات انقلاب است.

شاکری افزود: یعنی ما پیش از اینکه به ادبیات انقلاب وارد شویم، دو دهه درباره دوران دفاع مقدس نوشته ایم.

این نویسنده و منتقد تاکید کرد: در دوران دفاع مقدس خودی و دشمن، متجاوز بودن دشمن، جبهه حق و باطل مشخص بود اما در دوران انقلاب با گونه های مختلف مواجه هستیم که باید درباره آنها نوشته شود.

وی بیان کرد: به نظر می رسد اصرار بر نماد سازی تابع نماد مشخص است. این کتاب داستان انقلاب را روایت می کند زیرا به سال های ۵۷ تا چند سال بعد از پذیرفتن قطعنامه پرداخته است و البته حدود ۶۰ صفحه از کتاب مربوط به قبل از انقلاب است و فضایی که در این کتاب مطرح می شود، درباره انقلاب است.

شاکری با بیان اینکه در کل در این اثر انقلاب را به عنوان یک رخ داد روایت می کنیم، گفت: تجربه ادبیات انقلاب نیاز به مرور ادبیات دفاع مقدس دارد زیرا این دو ادبیات افق های مشترکی دارند.

این نویسنده و منتقد ادامه داد: ادبیات دفاع مقدس در وصف دفاع قداست دارد اگر چه برخی ها از جنگ می نویسند اما از دفاع مقدس و قداست آن حرفی نمی زنند. همانطور که جنگ ما، دفاع مقدس بود، انقلاب ما هم انقلاب اسلامی بود و اینکه هر اثری از رفتن شاه و آمدن امام بگوید، بتوان گفت که ادبیات انقلاب است.

وی با اشاره به اینکه آغاز و پایان این اثر واجد منطق مشخص است و در معنی دار شدن داستان اثر گذار است، گفت: این اثر۱۲ سال را به تصویر می کشد و تصویری از آغاز و پایان نشان می دهد، به طوری که از کجا شروع شده و به کجا ختم شده است.

شاکری اظهار کرد: تیپ های مختلفی در این داستان حضور دارند اما شخصیت محوری در این اثر دیده نمی شود و به صورت گزارش گونه افرادی که در یک کارخانه هستند را معرفی می کند.

این نویسنده و منتقد با تاکید بر اینکه در این اثر هیچ فردی محوریت ندارد و نمی توان محتوا نمایش دقیقی باشد، ادامه داد: موضع نویسنده موضوع دیگری است مثلا وقتی از ادبیات کارگری و زنانه یاد می کنیم باید مطالبات کارگران و مهر و محبت مادری برجسته شود.

وی تصریح کرد: رویکرد کارگری از چند جهت قابل تامل است و این انتخاب محدودیت هایی را داستان ایجاد کرده است و این موضع و منظر داستان را به قضاوت نادرستی از انقلاب کشانده است.

شاکری گفت: وقتی صنف به عنوان موضع قرار می گیرد و وقتی هدف و مطالبه اینگونه مطرح می شود نتیجه این خواهد شد که در قضاوت، معیاری برای انقلاب در نظر بگیرید.

این نویسنده و منتقد تاکید کرد: در این داستان انقلاب به بن بست برخورده است و آن چیزی که داستان، نمایشی کرده است به بن بست رسیدن انقلاب است.

وی بیان کرد: مهم ترین درون مایه ای که از این داستان استنباط می شود، چرخش و ناکامی انقلاب در اهداف اش است و مهم ترین چیزی که در این کتاب به نمایش در آمده انقلاب است به طوری که در سال ۵۷ متولد شده و وقتی به بلوغ رسیده نتوانسته اهداف اش را محقق کند.

شاکری با بیان اینکه دقیق ترین منظر بر این است که ادبیات انقلاب و دفاع مقدس در مبانی، اهداف و… مشترک هستند، افزود: اشتراک این دو و حتی ادبیات دفاع زمینه ظهور ادبیات انقلاب را فراهم کرده است و این دو ادبیات را می توان در یک افق مقایسه کرد.

این نویسنده و منتقد تاکید کرد: نمی گویم این رمان، ضد انقلاب است اما رمانی است که تصویری از ناکامی انقلاب را نمایش می دهد. این اثر سرشار از شعارگویی و مستقل گویی است به طوری که عده ای در هر فصل از کتاب در موضوعات مختلف صحبت می کنند.

true برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۸۱۳۱۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگاه‌های آموزشی شعر و داستان کودک و نوجوان در همدان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان؛ مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان در مراسم آغاز این کارگاه‌ها، گفت: کتابخانه‌های عمومی در کنار رسالت ترویج کتابخوانی، محافل ادبی و قرآنی را به منظور برقراری ارتباط کودکان و نوجوانان با ادبیات و نویسندگان راه اندازی کردند.

عاطفه زارعی با بیان اینکه این محافل با حضور پیشکسوتان و استادان ادبی کشور برگزار می‌شود، افزود: مصطفی رحماندوست، غلامرضا بکتاش و کمال شفیعی در بخش شعر و محمدرضا یوسفی، بهناز ضرابی‌زاده و مونا اسکندری در بخش داستان در این کارگاه‌ها تدریس می‌کنند.

او همچنین به دومین جشنواره ملی شعر و داستان کودک و نوجوان، دوست من کتاب، اشاره کرد و افزود: این جشنواره از آبان ۱۴۰۱ آغاز و آثار بسیاری از سراسر استان‌های کشور به دبیرخانه ارسال شده است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان با تاکید بر اینکه هیأت داوران این جشنواره از اساتید برجسته ادبیات کودکان و نوجوان کشور هستند، خاطرنشان کرد: مصطفی رحماندوست، محمدرضا یوسفی، افسانه شعبانژاد، بابک نیک طلب، غلامرضا بکتاش، حامد محقق، محمود پوروهاب هیأت داوران و از افتخارات ایران اسلامی به شمار می‌روند.

دبیر کارگاه آموزشی شعر کودک و نوجوان همدان هم گفت: همدان گهواره ادبیات کودک و نوجوان کشور است.

کمال شفیعی‌مشعوف، با بیان اینکه برگزاری این جشنواره‌ها با هدف شناسایی استعداد‌ها باید ادامه داشته باشد گفت: امیدوارم مجموعه داستان و مجموعه شعر‌های رسیده به دبیرخانه جشنواره به چاپ برسد.

دیگر خبرها

  • انعکاس مظلومیت کودکان غزه در ادبیات مقاومت
  • ضعف شدید در حوزه روایت‌گری انقلاب اسلامی
  • روایت زندگی قهرمانان در دستان دانش آموزان
  • روایت زندگی قهرمانان در دستان دانش اموزان
  • اهتمام نهاد کتابخانه های عمومی برای حمایت از آثار ادبیات پایداری
  • کارگاه‌های آموزشی شعر و داستان کودک و نوجوان در همدان
  • مراسم سوگواری امام صادق در باغ موزه دفاع مقدس برگزارمی شود
  • برگزاری آیین سوگواری شهادت امام صادق‌(ع) در باغ موزه انقلاب
  • چگونه نوجوانان امروز را به خواندن کتاب‌های ایرانی علاقه‌مند کنیم؟/ ادبیات نوجوان در سایه غلبه ترجمه
  • نقش سنگرسازان بی سنگر در تاریخ انقلاب ماندگار است